درگیر کردن دانشجو با شوخی، درس های خلاقانه یه بخش مهمی از معلمِ خوب بودنه. روش های زیادی برای این کار وجود داره:
یادگیری رو به دنیای واقعی ربط بدین |
همیشه اینو شنیدیم که: «من اینو کجا قراره استفاده کنم؟» به این سوال جواب بدین و دانشجوها رو با محتوا درگیر کنین. محتوایی که مرتبط با زندگی فراتر از کلاس زبانه. میشه از داستان های کوتاه و مثال هایی از زندگی واقعی استفاده کرد.
از علایق دانشجوها استفاده کنین |
ببینین دانشجوها از چی خوششون میاد و از همون در روند آموزش استفاده کنین. این کار نه تنها اونها رو درگیر میکنه، بلکه باعث تقویت ارتباط بین معلم و دانشجو میشه.
کار گروهی و همکاری داشته باشین |
کار در گروه های کوچیک باعث میشه دانشجوها از دیدگاه های هم استفاده کنند و ایده های همدیگه رو به زبون بیارن.
تشویق به ارائه در کلاس |
باید به دانشجو مرتب این شانس داده شه که تفکراتش رو به اشتراک بذاره و میزان یادگیریش رو نشون بده:
-
دانشجو مسئولیت یادگیری رو به عهده میگیره.
-
باعث میشه دانشجوها از کسی جز معلم یاد بگیرن.
اگر براشون سخته که به تنهایی جلوی همه ارائه داشته باشن میتونین ارائه رو با کار گروهی تلفیق کنین.
اجازه بدین حرکت کنن |
همیشه که نباید سر کلاس نشست! ازشون بخواین حرکت کنن. تمام انرژی ذخیره شده رو در مسیر یادگیری هدایت کنین. حرکت باعث میشه دانشجوهای خسته و کسل هم درگیر بشن. یه کم فعالیت فیزیکی اونها رو برای مرحله بعدی یادگیری هشیارتر میکنه.
تکیه گاه سازی Scaffolding |
اگر قبل از این که با یه فعالیت کلاسی دانشجو رو درگیر کنیم، تمام دستورالعمل ها رو در ابتدای کلاس بهشون بدیم، گیج میشن. برای همین باید فعالیت های بزرگ تر رو به قدم های دستیافتنی شکوند. هر کدوم از اونها باید از بخش بعدی جدا بشن و دستورالعمل بخش بعدی بهشون یادآوری بشه.
زمان کافی برای فکر کردن |
خیلی حس خوبیه وقتی سوالی میپرسین و خیلیا داوطلب میشن که جواب بدن. اما این که بهشون زمان فکر کردن بدین دو تا مزیت داره. جواب های سنجیده تری میدن که باعث درگیر شدن در بحث های کلاسی میشه و به دانشجوهایی کمک میکنه که همیشه حاضر جواب نیستن. بعد از این که سوالی میپرسین، چند ثانیه مکث کنین و بهشون این شانس رو بدین که جواب هاشون رو بسط بدن.
شروع جالب |
برای هر درس یه مقدمه جالب داشته باشین. این میتونه هر چیزی باشه که توجه اونها رو جلب کنه، ارتباط با درس برقرار کنه یا کنجکاوی در اونها ایجاد کنه، مثل:
-
یه داستان شخصی
-
چیستان یا سوال چالشی
-
مثال تاریخی
-
محتوای چند رسانه ای
این مقدمه ها باید کوتاه باشن و مستقیم به خلاصه ای از هدف یادگیری ربط داشته باشن.
از رسانه های متفاوت استفاده کنین |
محتوای آموزشی رو به شکل های مختلف مثل ویدئو، فایل صوتی و منابع دیجیتال ارائه بدین. این تغییر مثبتیه نسبت به اون همه جزوه و کاغذی که دانشجوها همیشه باهاش سر و کار داشتن. به علاوه ارتباط مستقیم داره با دنیای دیجیتالی که در اون زندگی میکنن.