این نکته هارو یاد بگیر تا سر ریدینگ وقت کم نیاری!
ریدینگ جنرال و آکادمیک، ۳ قسمت دارن، جالبه بدونی که اسپیکینگ و لیسنینگ تو این دو تا آزمون مثل هم هستن. اما رایتینگ و ریدینگشون با هم فرق دارن.
موضوعات ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال:
اینو باید بدونیم که موضوعات ریدینگ تو آیلتس جنرال و اکادمیک باهم فرق دارن. موضوعات آکادمیک برای افرادی خوبه که میخوان دانشگاه اپلای کنن و ادامه تحصیل بدن. بخاطر همین از موضوعات علمی، توصیفی و تحلیلی استفاده میشه. اما موضوعات ریدینگ جنرال، عمومی و مشابه موضوعات روزمره زندگیه.
نحوه نمرهدهی ریدینگ آیلتس آکادمیک و جنرال
اگه میخوای نمره ۷ ریدینگ رو بگیری، در آزمون جنرال باید به 35 سوال، پاسخ درست بدی. اما در آزمون آکادمیک اگه به ۳۰ سوال پاسخ درست بدی به نمره ۷ رسیدی. یه نکته مهمه دیگهام بگم:
هر متن ریدینگ تقریبا ۹۰۰ کلمه داره که در مجموع در هر ۳ پارت ریدینگ، چیزی حدود ۲۷۰۰ کلمهرو باید بخونی و در هر پارت هم ۱۳ تا ۱۴ سوال هست.
چطور میتونم نمره ریدینگمو بالا ببرم؟
- به هیچ عنوان اول کل متنرو نخون. اینو میدونیم که خیلی این نکته رو شنیدی اما بخاطر استرسی که تو آزمون داری فراموش میکنی و کل متنرو میخونی. پس یادت باشه اول تمرکزتو بذاری رو هدینگها و تصاویر (اگه داده بودن)
- اول سوالات رو بخون. بیش از حد حواستو با استراتژیها و روشهای جواب دهی پرت نکن. سعی کن تمرکزت رو بذاری روی متن و موضوع.
- برای اینکه ارتباط بین جملههارو بهتر درک کنی و ترتیب متن از دستت در نره، به حروف ربط و نشانگرهای بین متن مثل ویرگول، نقطه و … خیلی دقت کن.
- همونطور که میدونی، بعضی از سوالات بخش ریدینگ آیلتس پرکردنی هستن که باید از یه سری کلمات استفاده کنی. تو این جا حتما حواست به محدودیت تعداد کلمات باشه. مثلا اگه ازتون خواسته شده برای پاسخ از یک کلمه و یک عدد استفاده کنی، ولی اگه یک کلمه بیشتر بنویسی جوابتون کلا غلط میشه
- عددها کلا چه به صورت حروف و چه به صورت عدد اگه نوشته بشن فقط یک عدد حساب میشن. مثلا اگه عدد 36 رو به صورت Thirty six بنویسی، بازم یه عدد حساب میشه نه دو کلمه.
- املای کلمه هارو درست وارد کن. این موضوع با اینکه ساده به نظر میرسه اما خیلیها بخاطر رعایت نکردن همین مورد نمره از دست میدن.
- یکی از مهمترین نکاتی که تو ریدینگ مهمه و باید یاد بگیرید مهارت تند خوانی هست. تندخوانی و درستخوانی! چرا؟ چون شما فقط ۶۰ دقیقه زمان داری تا ۳ پارترو بخونی و به ۴۰ سوال جواب بدی و برای جواب هر سوالم یک دقیق و نیم وقت داری.
- دنبال این نباش که حتما به همه ی سوالا جواب بدی. اگر به سوالی رسیدی که جوابشو نمیدونستی ، یاد زمانت بیفت که داره از دست میره ! . از طرفی یادت باشه اگه تنها بتونی به ۳۰ تا سوال جواب درست و بدی میتونی نمره ۷ بگیری!
نکته!
مراقب باش تایمرو از دست ندی و مدیریتش کنی! یکی از راههایی که میتونی در مدیریت زمان ازش استفاده کنی دو تا تکنیکه Skimming and Scanning
تکنیک Skimming and Scanning چیه؟
این تکنیک برای مدیریت زمانتون تاثیر فوق العاده ای داره. اسکیمینگ (Skimming)به معنای تندخوانی و به شما میگه که کلیت متن در مورد چیه. اما اسکنینگ (Scanning) بهتون میگه که اطلاعات خاص و مهم متن کجا هستن. حتما میدونی که، در این بخش چقدر مهمه که دامنه لغاتت بالا باشه. پس اگر تو این بخش ضعیفی، از همین الان به فکر باش.
چطوری دامنه لغاتمو تو ریدینگ بالا ببرم؟
- خیلی خوبه که مقالات و امتحانات آزمونهای قبل رو بخونی اما این کار همیشه جواب نمیده.
- در این بخش بهتره کلمات رو موضوعی یاد بگیری یعنی یک موضوع رو انتخاب کنی و کلمات مرتبط با اون رو یاد بگیری. با اینکار هم موضوع براتون جذابه و حوصلهتونم سر نمیره.
- باید دنبال کلمات سطح بالا باشی. وقتی کلمه جدیدی پیدا کردی زیرش خط بکش و تو یه دفترچه برای خودت بنویس .