راهنمای کامل تسک ۲ رایتینگ
برای نوشتن این تسک، ۴۰ دقیقه وقت داری و باید حداقل ۲۵۰ کلمه بنویسی. فرقی نمیکنه که با آزمون جنرال سروکار داری یا آکادمیک، تو این بخش باید یک Essay بنویسی.
حالا Essay چیه؟ شاید بهترین معادل فارسی برای کلمه Essay، مقاله باشه. اما چون کلمه Article هم در فارسی مقاله ترجمه میشه، بهتره Essay رو «مقاله» ترجمه نکنیم و در کل بدنبال یک معادل فارسی براش نباشیم.
فراموش نکن که این تسک دو سوم کل نمره رایتینگ رو به خودش اختصاص میده و برای جواب به سؤالاتش، باید تمرکز کنی و قبلش حتما برنامه ریزی کنی . برای اینکه در این بخش نمره خوبی بگیری، باید قدرت تحلیل بالایی داشته باشی و منظورتو واضح بگی .
انواع سوالات تسک ۲
نوشتن برای این تسک شاید اولش سخت به نظر بیاد اما اگر از قبل با موضوع و نوع سؤالات این بخش آشنا باشی، به راحتی از پسش بر میای. Essay میتونه مسئلهای علمی باشه که به جامعه مربوطه یا مربوط به تکنولوژی یا حتی مسائلی مربوط به استخدام، محیط زیست، خانواده، صنعت، مشکلات جنسیتی، مشکلات اجتماعی، دولتی، اقتصادی یا ...
تو این تسک چیزی که خیلی مهمه ایده تونه. درستی و غلطیش رو نمیگما. یعنی چی؟ یعنی با توجه به نوع سوال و چیدمان پاراگرافبندی باید خواننده رو به درستی هدایت کنی و ایدهت رو گسترش بدی. پس خیلی مهمه که قبل از نوشتن برای ایدههات وقت بزاری.
تو این تسک چیزی که خیلی مهمه و نباید فراموش کنی این هست که بدونی چجوری باید ایدهتو بسط بدی. ببین زمانی که میخوای یک رایتینگ بنویسی در اصل ممتحن به رایتینگ شما نمره میده نه نظر شخصیتون رو. پس مهم نیست موافق و مخالف موضوع باشی مهم اینه که بتونی متن خوبی بنویسی و به درستی توصیفش کرده باشی. این رو بدون در اخر اگر یک مثال هم بزنی عالی تر میشه !
انواع موضوعات رایتینگ:
1. Agree/ Disagree:
دراین نوع سوالات باید بگی که چقدر با موضوع موافق یا مخالفی. پاراگراف بندی باید این شکلی باشه:
- مقدمه
- ۲ تا پاراگراف برای بدنه (یکی می تونه موافق باشه و پاراگراف بعدی می تونه مخالف باشه)
- ۱ پاراگراف نتیجهگیری
2. Advantage/Disadvantage:
تو این سوالات باید مزایا و معایب موضوع رو بررسی کنی. خلاصه پاراگراف بندی :
- مقدمه
- ۲ پاراگراف بدنه (یکیش مزایا و اون یکی باید معایب باشه)
- ۱ پاراگراف آخر، نتیجه گیری
3. Discuss both views:
تو این سوالات راجعبه دو دیدگاه مختلف بحث میکنی. یعنی باید تو بدنه ها دربارهی دو موضوع نظرترو بگی. حواستون باشه که ننویسی مخالف هستی یا موافق، فقط بررسیش کن.
4. Causes and solutions to a problem:
اینجا از شما میخواد که علت و راهحلهای یک مشکل رو بررسی کن ی. خلاصه پاراگراف بندیش :
- مقدمه
- ۱ پاراگراف برای مشکلاتش
- ۱ پاراگراف برای راهحل
- پاراگراف آخر، نتیجهگیری
نکته بسیار مهم!
برای نوشتن محتوای رایتینگ، بههیچوجه نباید تقلید کنی. خیلیها هستن که میگن Writing آزمون آیلتس یک ساختار مشخص داره و راحت میتونی با تقلید از نمونههای دیگه ، نمره خوب بگیری. شاید اگر میخواستی تا قبل از سال ۲۰۱۶ در آزمون آیلتس شرکت کنی، میتونستی با این شیوه نمره خوبی بگیری اما از اون به بعد، با اعتراض اداره مهاجرت کانادا و استرالیا به IELTS، دیگه نمیشه با این سبک نمره گرفت. چون مشخص شده بود افرادی که بر اساس یک قالب مشخص و با تکیه بر کلیشهها، رایتینگ مینویسن و نمره بالایی هم میگیرن، اصلاً مهارت خوبی در زمینه نوشتن ندارن.
به خاطر همین هرگز نباید تقلید یا حتی حفظ کنی بلکه باید مهارتترو تو این زمینه تقویت کنی تا بتونی درست تحلیل و نظرات شخصی خودت رو بنویسی.
پیشنهاد میکنیم برای یادگیری بهتر این مهارت، اول چند نمونه از انواع سوالات و نحوه جواب دهی به اون ها رو پیدا کنی (میتونی در کانال رایتینگ عضو شی و نمونههارو ببینی) و سعی کنی شبیه اون بنویسی تا دستت راه بیفته. بعد از مدتی میبینی که نحوه جواب دهی و فرمت سوالات رو یاد گرفتی و سر آزمون به تنها چیزی که نیاز داری نظرات و ایدههای خودت هست.
برای اطلاع از آخرین تغییرات آیلتس میتونی عضو کانال تلگرام بیان برتر بشی.