سرعت و تمرکز خواندن در متون رو با هم بالا می بریم
با وجود روش های زیادی که تا امروز برای درک متن و به یاد موندن انواع نکات مهم و کلیدیش ارائه شده، اما هنوز خوانندگان با دشواری هایی روبرو هستن. ممکنه شما هم یکی از همین افراد باشین!!! یکی از این مهارتها، تکنیک Skimming هست که خیلی از ما روزانه باهاش روبرو هستیم و این شیوه رو به ناخودآگاه برای خوندن روزنامه و مجلات خودمون در مترو، آرایشگاه و ... به کار می گیریم. به دلیل به روز شدن سریع اطلاعات، باید مهارت لازم در خوندن مطالبو پیدا کنیم تا از دریافت اطلاعات عقب نمونیم.
تکنیک Skimming بسیار مفیده برای الک کردن(غربال کردن) داده هایی که به ذهن و چشم ما هجوم می یارن، اما مشکل اصلی اینجاست که این شیوه برای به خاطر سپاری این حجم زیاد اطلاعات و افزایش دادن میزان دانش ما، خیلی کاربردی نیستن. قبل از هر اقدامی بهتره تا یکسری واقعیت ها رو با هم مرور کنیم. بطور معمول میزان دریافت لغات در دقیقه (WPM) برای خوانندگان متوسط بین 150 تا 250 کلمه هست. نکته مهم اینکه این میزان به راحتی با تمرین و آموزش کامل برای چشمامون قابل افزایشه. بنابراین نه تنها باید به خودمون یاد بدیم تا حواس پرتی ها را نادیده بگیریم و عادت های قدیمی خواندن مانند بلند خوانی رو به حداقل برسونیم، بلکه باید حافظه خودمونو به تمرکز و نگهداری اطلاعات آموزش بدیم. فاکتور مهم دیگه سطح لغات خوانندگانه که افزایش دادن دامنه لغات بسیار ضروریه. چراکه باعث درک بهتر مطالب و به خاطر موندن اطلاعات دریافتی می شه.
قبل از هر اقدامی بهتره تا یکسری واقعیت ها رو با هم مرور کنیم. بطور معمول میزان دریافت لغات در دقیقه (WPM) برای خوانندگان متوسط بین 150 تا 250 کلمه هست. نکته مهم اینکه این میزان به راحتی با تمرین و آموزش کامل برای چشمان ما قابل افزایشه. بنابراین نه تنها باید به خودمون یاد بدیم تا حواس پرتی ها را نادیده بگیریم و عادت های قدیمی خواندن مانند بلند خوانی را به حداقل برسونیم، بلکه باید حافظه خود رو به تمرکز و نگهداری اطلاعات آموزش بدیم.
فاکتور مهم دیگه سطح لغات خوانندگانه که افزایش دادن دامنه لغات بسیار ضروریه. چرا که باعث درک بهتر مطالب و به خاطر موندن اطلاعات دریافتی می شه.
کاهش بلندخوانی (Subvocalization)
اولین باری که شروع به خواندن کردیم با صدای بلند هر چیزی را می خوندیم تا کمکم یاد گرفتیم برای خودمون بخونیم. بسیاری سر امتحانات متونو زمزمه می کنن و نه تنها برای خودشون بلکه برای دیگر آزمون دهندگان حواس پرتی ایجاد می کنن!!! گفتن کلمات در ذهن به سریع خواندن و عبور شما از کلمات کمک می کنه. اینظوری ذهن شما به چشماتون اعتماد می کنه و ذهن یک function را process میکنه، اما با بلند خوانی عملکرد مغز بین چشم و بخش شنوایی باید تقسیم بشه واین یعنی اتلاف!!!
تا زمانی که این عادت ناخوشایندو به حداقل نرسونید، به آموزش خود ادامه بدید!!!
برای بالا بردن سرعت خواندن متون در Reading آیلتس اینجا کلیک کن
Subvocalization:
(also known as auditory reassurance) is a very common habit among readers. It involves saying words in your head while reading and it's one of the main reasons why people read slowly and have trouble improving their reading speed.
پیش خوانی متن
یکی از شیوه های افزایش سرعت در خواندن، آشنایی با متن مورد نظر قبل از خوندن اونه. پیش خوانی متن شبیه دیدن Trailer یک فیلم قبل از دیدن آن در سینماست. برای برخورد با این کار باید ابتدا ببینین که در چه حد اطلاعات میخوان از متن خود استخراج کنین. ابتدای بخش های مقدمه هر متنو بخونین که معمولا در پاراگراف ابتدایی متن هستن. در متونی که بسیار طولانی هستن، بخش مقدمه می تونن در چندین پاراگراف قرار بگیرن. بعد از خواندن این بخش، به بخش نتیجه گیری متون برید. براساس نوع هدفتون از متن، سعی کنین از این دو بخش خونده شده NOTE برداری کنین. با خوندن این دو قسمت از متن، شما یه نظریه کلی (Bird’s eye view) نسبت به متنتون دارید. با داشتن این تصویر کلی (big picture in mind) از متن می تونین به سراغ متون خشک، حجیم و فنی (dry, dense, & technical) برید.
کلمات و تاثیر آن بر سرعت خواندن
کاملا واضحه که سرعت خوندن هر متنی به غنی بودن دایره الغات شما بستگی داره!!! اگر هر لحظه در متن با کلمات جدید برخورد کنین، خوندن متن برای شما طاقت فرسا می شن. هر چقدر بیشتر بخونین، کلمات بیشتری یاد می گیرین. اما روشهای مفیدی وجود داره که به شما کمک می کنه تا کلماتی که یادآوری آنها سخت می شه رو به یاد میارید. "روش جایگزینی" یکی از تکنیکهای مفید در این زمینه هست. در این تکنیک از ساختار سازنده کلمات به شیوه ای خلاقانه ای بهره می گیریم تا به مفهوم کلمه پی ببریم. شیوه کار با این تکنیک به این روش هست که کلمات مشکل و پیچیده رو به تکه های قابل یادآوری تقسیم کرد و بخش های مشکل رو با کلمات یا گروهی از کلمات که معنی و مفهوم لازم را برسونه، جایگزین می کنیم. برای مثال کلمه "claustrophobia" در نظر بگیرین.
Claustrophobia (n): the fear of tight spaces.
هر فردی که چند ترم زبان انگلیسی خونده باشه می تونه متوجه بشه که phobia به معنی "ترس از" می باشه. تصور کنین که claus بخشی از Santa Claus می باشه. حالا تصور کنین که Santa Claus در یک دودکش تنگ گیر افتاده . در نتیجه تصور اینکه این فرد در همچین فضایی گیر افتاده و این نوع ترس به نام این فرد نام گرفته. خیلی مسخره هست، اما چاره ای نیست!!! ریشه اصلی این کلمه از یک کلمه لاتین به نام Claustrum Cloister گرفته شده که به معنی "ساختمانیه که در اون دستورات دینی آموزش داده می شه".
سری فیبوناچی مشکل رو حل میکنه
کسانی که به ریاضیات علاقه زیادی دارن می تونن در یک بازه زمانی برای به خاطر سپاری کلمات از سری فیبوناچی بهره بگیرن. فیبوناچی یک سری ریاضی هست که شامل اعداد: 0و1و1و2و2و5و8و13و 21و غیره. (سری بعدی اعداد از جمع دو عدد قبل آن نشات می گیره). این اعداد نشون دهنده ی روزهای مرور تعداد کلماتیه که مثلا شما در امروز برای اولین بار مطالعه کردین. ( روز 1، فردا، 2 روز بعد، 3 روز بعد و...) . خیالتون راحت باشه که این اعداد با ذهن شما هماهنگ هستن و نتیجه مطلوب در اختیارتون میذاره این شیوه در بازه های زمانی که این سری اعداد به شما می دن، کمک می کنه تا کلمات روز اول را به حافظه بلند مدتتون منتقل بشه.
بسیار خوب Skimming زیاد خیلی جالب نیست!!! ، سریع خوندن خوبه. حالا که چی؟؟؟
تنها تفاوت سریع خوندن با Skimming این که هدفتون در استفاده از این تکنیک این هست که تا جایی که می تونین هوشیارانه متنو بخونین و تقریبا اکثر نکات موردنیاز را استخراج کنین. مهم نیست که متن مقابل شما برای امتحان خونده میشه یا برای سرگرمی؛ مهم این که اکثر مطالب را به خاطر بسپارین.
تنها ممارست در استفاده از این تکنیک برای متون مختلف، می تونه به شما کمک کنه تا کمتر به شیوه Skimming سر بزنین!!!